Jenny Dooley, Virginia Evans

SMILES 1: ieBook (DVD) - engleski jezik, 1. razred osnovne škole, 1. godina učenja

Što je to?

- ieBook je interaktivni elektronski udžbenik na DVD disku koji predstavlja originalno jezično pomagalo za samostalno učenje engleskog jezika. Ovaj udžbenik u digitalnom obliku u potpunosti prati cjelokupni sadržaj tiskanog udžbenika. Glavna odlika ieBook-a je njegovo audio vizualno praćenje nastavnog sadržaja uz koje učenici mogu sami prolaziti kroz svaki dio lekcije te na računalu rješavati zadatke koji se jednako tako nalaze i u tiskanom udžbeniku. Sve nastavne cjeline obrađene su u koracima što učenicima pomaže pri samostalnom učenju i ponavljanju svega što su naučili u školi. ieBook također sadrži mnoge dodatne aktivnosti za vježbanje i ponavljanje u obliku zanimljivih zadataka i zabavnih aktivnosti, igrica i kvizova. Važni dio označava i digitalni audio-vizualni rječnik koji pomaže učenicima lakše i brže upamtiti nove riječi.

Čemu služi?

- ieBook svakom učeniku može olakšati učenje i poslužiti kao osobni asistent pri samostalnom učenju, rješavanju domaće zadaće, vježbanju gramatike, učenju riječi, čitanju i slušanju izvornog engleskog jezika te ponavljanju svega što se uči u školi. Na taj način se učenici mogu izvrsno pripremiti za ispitivanja, testove ili zadatke samovrednovanja na vrlo zabavan i zanimljiv način. S ieBook-om svako dijete će zaista uživati u učenju engleskog jezika kroz mnoštvo različitih jezičnih igrica, poučnih priča iz cijeloga svijeta te edukativnih filmića.

Kako se koristi?

- ieBook je osobni asistent učenika za učenje kod kuće i koristi se usporedno s udžbenikom engleskog jezika za pojedini razred. Stavljajući DVD disk u računalo, program se automatski pokreće otvarajući glavni meni gdje učenici jednim klikom mogu odabrati bilo koju aktivnost u izborniku. Alatna traka pri dnu zaslona nudi mogućnost za pisanje, bojanje, zumiranje te ispisivanje i snimanje svega što su do tada radili.

Nakon odabira pojedine aktivnosti iz izbornika pojavljuju se strelice koje korisnika vode kroz sve opcije i zadatke koji se u toj aktivnosti nude. Kućica s lijeve strane označava povratak na početni meni te se otvara mogućnost za odabir neke druge aktivnosti. Ikona slušalice nudi mogućnost slušanja zvučnog primjera (riječi ili rečenice) iz tog zadatka, a aktivira se klikom na samu slušalicu.