OPĆI UVJETI POSLOVANJA

U smislu ovih Općih uvjeta kupac je posjetitelj web-knjižare koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati kreditnom karticom, pouzećem ili virmanskom uplatom, uplati troškove dostave i pošalje narudžbu prodavatelju. Putem web-knjižare kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama prodavatelja www.alfa.hr

Kupac može biti i svaka fizička poslovno sposobna osoba starija od 18 godina. Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje.

Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

Cijene proizvoda dostupnih na www.alfa.hr, kao i cijene dostave izražene su u kunama (kn) s uračunatim PDV-om. Važeće su one cijene i ostali uvjeti koji su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

U cijenu narudžbe nisu uključeni troškovi dostave koji se za kupce iz Hrvatske naplaćuju prema sljedećim uvjetima:

  • neovisno o količini naručenih materijala cijena poštarine je 3,31€.

Za narudžbe koje se plaćaju pouzećem troškovi poštarine uvećavaju se za 1,06€ na teret kupca.

REKLAMACIJE

Pri ispunjavanju same narudžbe, naglašavamo, vodite računa o ispravnom odabiru artikala. Kada vam pristigne paket, obvezno pregledajte kopiju narudžbe koju ste izvršili. Ako postoji razlika u artiklima s popisa ili je u pitanju oštećeni artikl, radi se o našoj pogrešci koju ćemo ispraviti o našem trošku, što je prije moguće. Naravno, obavijestite nas e-mailom na reklamacija@skolski-udzbenici.hr ili telefonom na broj 01/889 2047.

Ako ste krivo popunili narudžbu ili odustajete od iste, obavijestite nas e-mailom na reklamacija@skolski-udzbenici.hr ili telefonom na broj 01/889 2047 što je prije moguće jer odmah po primitku narudžbe započinje proces obrade!

Za sve krive narudžbe koje su nastale pogreškom kupca ne odgovaramo!

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kao kupcu pripadaju vam sva prava po Zakonu o zaštiti potrošača. Prilikom predaje narudžbe dajete dopuštenje tvrtki Alfa d.d. da u svrhu ispunjavanja ili poštivanja prava iz ugovornog odnosa zaprimi, vodi, održava i upravlja vašim osobnim podacima tijekom ugovornog razdoblja. Alfa d.d. obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca tako što prikuplja samo njihove osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alfe d.d. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U zadnjem koraku kupnje zaprimit ćemo vašu narudžbu i o tome ćemo vas obavijestiti e-mailom na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Imate li bilo kakva pitanja ili poteškoće, slobodno nam se obratite na adresu: info@skolski-udzbenici.hr.

Kako bismo pratili posjećenost naših web stranica, koristimo uslugu Google Analytics, za oglašavanje naših proizvoda i usluga koristimo uslugu Google AdWords, uključujući i uslugu ponovnog marketinga.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA

Internetska knjižara www.skolski-udzbenici.hr nudi vam sljedeće mogućnosti plaćanja:

  • pouzećem - naručeni materijal plaćate gotovinom na kućnoj adresi uz dodatne troškove poštarine i dostave
  • kartično - mogućnost jednokratnog plaćanja putem Maestro, Mastercard i Visa karticama te mogućnost obročnog plaćanja na 2-12 rata putem Mastercard standard, Mastercard gold, Mastercard go!, Mastercard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall karticama Zagrebačke banke.
  • plaćanje po predračunu općom uplatnicom - jednokratno (internetsko bankarstvo, opća uplatnica)

Plaćanje po predračunu

Nakon potvrde narudžbe na e-mail ćete primiti predračun. Uplatu po predračunu možete izvršiti općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, FINA-e, uredima Hrvatske pošte ili putem internetskog bankarstva.

Pažnja - sve neplaćene narudžbe nakon 5 radnih dana sustav za uređivanje narudžbi automatski briše! Ako kupac odluči platiti narudžbu u krajnjem roku validnog razdoblja narudžbe (5 radnih dana) ili nakon isteka roka, preporučujemo da nam pošaljete kopiju uplate na e-mail info@skolski-udzbenici.hr ili telefaks 01/4698-536 kako bismo mogli lakše odrediti vašu uplatu i narudžbu budući da ipak postoji mogućnost da sustav ne zaprimi uplatu koja je uplaćena prilikom isteka validnog razdoblja narudžbe.

DOSTAVA

Naručene proizvode isporučujemo najkasnije u roku 10 radnih dana. Dostavni rok počinje teći dobivanjem obavijesti putem e-maila "Vaša je narudžba uspješno predana!". Dostavni rok se može produljiti ukoliko izdavači nemaju naslove raspoložive na svome skladištu. O istome će kupac biti obavješten e-mailom ili telefonom.

Uvjeti dostave

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Za dostave izvan grada Zagreba proizvodi se šalju putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ako nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat ćemo vas telefonom ili e-mailom radi dogovora oko isporuke ili eventualnog otkazivanja narudžbe.

Kao kupac imate pravo odustati od ugovora i o tome nas pismeno obavijestiti na e-adresu info@skolski-udzbenici.hr u roku od 14 radnih dana od dana primitka robe.

U slučaju raskida ugovora kao kupac dužni ste o svom trošku vratiti kupljenu robu Alfi d.d. unutar 14 dana nakon što ste nas obavijestili o odustajanju od ugovora. Kupljene proizvode morate vratiti u istom stanju u kakvom su bili u trenutku kad su vam isporučeni na adresu: Alfa d.d., Vučak 11, 10000 ZAGREB. Pošiljke poslane s otkupninom će biti vraćene pošiljatelju. Povrat novca vrši se isključivo na tekući račun kupca ili povratom na karticu, ako je originalna narudžba plaćena karticom.

U slučaju raskida ugovora Alfa d.d. dužna je kupcu vratiti cjelokupan iznos koji je platio do trenutka raskida u roku 30 dana, osim troškova dostave, a nakon što kupac vrati neoštećen proizvod.

Prilikom kupnje audio i videosnimki nemate pravo povrata robe u slučaju da ste otvorili sigurnosni pečat.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

POSEBNE POGODNOSTI

O posebnim pogodnostima i načinu njihova ostvarivanja, kupci će biti obaviješteni u obliku raznih promotivnih materijala, obavijesti na email adresu*, te obavijesti na službenim stranicama web trgovine.

*vrijedi za postojeće kupce koji su ustupili svoju e-mail adesu poduzeću Alfa d.d.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (članak 57. stavak 12.).

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.


Ako imate još neko pitanje, potrebu za informacijom, slobodno nas kontaktirajte e-mailom na info@skolski-udzbenici.hr ili telefonom na broj 01/889 2047.


Ugodnu i prije svega jednostavnu kupnju na obostrano zadovoljstvo želi vam


www.alfa.hr