19. do 23. listopada 2016.

ALFA NA FRANKFURTSKOM SAJMU KNJIGA

Izdavačka kuća Alfa ove godine sudjeluje na najznačajnijoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj knjizi, na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu od 19. do 23. listopada 2016.

Alfu će u subotu 22. listopada 2016. u 12 sati na Hrvatskom nacionalnom štandu (Paviljon 5.0, štand D123) romanom Run! Don't Wait for Me... (u hrvatskom originalu Trči! Ne čekaj me...) publici predstaviti mlada autorica Bojana Meandžija.

Bojana Meandžija napisala je svoj autobiografski roman Trči! Ne čekaj me... sa šesnaest godina u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svoje prve rečenice romana zapisivala je u sitnim, noćnim satima na letvicama drvarnice dok su tišinu narušavale detonacije granata koje su padale na grad. Zapisi na drvenim letvicama, unatoč odmaklom vremenu, stoje i danas.

Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu održava se 68. put nastavljajući dugu tradiciju jednog od najvažnijih mjesta na kojem se okupljaju autori, izdavači, književni agenti i knjižari, ali i šira čitalačka publika.

Objavljeno: 13.10.2016

Objavljeno pod: Događaji