HOĆE, MOGU I ZNAJU!

UČENICE OŠ GRIGORA VITEZA POBJEDNICE SU OVOGODIŠNJEG NATJECANJA „ŠTO HOĆU, MOGU!“

U četvrtak, 19. svibnja 2016. održano je četvrto finale natjecanja „Što hoću, mogu!“. Kreativnost, poduzetnost, proaktivnost i volja vrijednih učenika koji su sudjelovali u finalu natjecanja, oduševila je žiri i publiku.



Šesnaest timova je u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski, koja je i organizator ovog natjecanja, prezentiralo svoje radove i prenijelo svoj poduzetnički duh te poduzetnički duh svoje škole. Kao i svake godine, pratili su ih, usmjeravali i bodrili i njihovi mentori, profesori iz 15 zagrebačkih škola koje potiču svoje učenike na nove izazove.

Pobjedu su odnijele učenice OŠ Grigora Viteza, sa svojim radom „I kroz trnje možemo“. Ladana Glavinić i Marta Kostelić uz mentoricu Anu Bajo, prezentirale su humanitarni projekt svoje škole čijom su provedbom prikupljena sredstva za jedno od sirotišta iz Tanzanije. Djevojke su pobijedile i u kategoriji „THE FACE“ nagrade, dijela natjecanja u kojem su glasove prikupljale putem društvene mreže. Snažna je poruka učenika koji kažu kako su se odlično zabavili i citiramo: „naučili kako biti kolajna ljubavi“.

Drugo su mjesto zaslužile sjajne učenice OŠ Vrbani, „Suknja - ženstvena prošlost, sadašnjost i budućnost!“. Marina Schiavon, Marta Ljubić i Laura Abazi su uz potporu mentorica Magdalene Babić i Ljiljane Jerković na zanimljiv i izuzetno šarmantan način pokazale spoj pojma suknje i poduzetništva.

OŠ Tituša Brezovačkog, „Mali uče velike“ zaslužili su treće mjesto. „Mali“ učenici Franjo Azinović, Katja Puškarić i Nikolina Marelja uz mentoricu Silvu Strnad-Jerbić pokazali su kako vide kreativnost, svrhovitost, inovativnost, komunikativnost, vizionarstvo i slične pojmove kojima možemo okarakterizirati poduzetništvo.

Brojne sponzorske nagrade dodatno su ih motivirale, među kojima je svakako glavna nagrada, četverogodišnja školarina za cijeli pobjednički tim u jednom od programa PGEŠ Katarina Zrinski u vrijednosti većoj od 300.000,00 kuna. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Atlantic Grupa, Zvečevo, PBZ Card Travel, PIP d. d., ALFA d. d., Bowling Club, Terme Tuhelj, Oxford University Press, POU Petar Zrinski i Wedding city nagradili su naše finaliste, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svojim je pokroviteljstvom potkrijepilo kvalitetu ovog natjecanja.

Izvor


Objavljeno: 20.05.2016

Objavljeno pod: Događaji